Strona główna
Culiinaria Italiana
Culiinaria Italiana

Culiinaria Italiana

00-681, Warszawa, Hoża 62

Rodzaje włoskiego makaronu

Właściciele włoskiej restauracji znajdującej się w stolicy przybliżają włoską kuchnię na różne sposoby, nie tylko serwując wyśmienite dania w lokalu, ale też dzieląc się swoją wiedzą na stronie culiinaria.pl. Zapoznanie się z zamieszczonymi tam informacjami może być też dobrym sposobem na przygotowanie się do wizyty w restauracji, można bowiem dowiedzieć się na przykład tego, jakie są rodzaje włoskiego makaronu i na tej podstawie dobrze dobrać dla siebie danie. Lokal serwuje ich zaś wiele, z różnego rodzaju dodatkami, każdy zatem znajdzie coś dla siebie.

Warto też wiedzieć, że włoski makaron znacznie różni się od polskiego, zwłaszcza ze względu na stosowany inny rodzaj mąki oraz oliwę z oliwek zamiast oleju. Pozwala między innymi na idealne ugotowanie go al dente, czyli tak, jak to powinno w przypadku włoskich dań wyglądać, podczas gdy polskie wyroby nie są w stanie osiągnąć pożądanej konsystencji - są albo za twarde, albo za miękkie. Warto zatem udać się do restauracji i spróbować klasycznej pasty.

Copyright 2025 Eskills2014.pl - wszelkie prawa zastrzeżone