Właściciele włoskiej restauracji znajdującej się w stolicy przybliżają włoską kuchnię na różne sposoby, nie tylko serwując wyśmienite dania w lokalu, ale też dzieląc się swoją wiedzą na stronie culiinaria.pl. Zapoznanie się z zamieszczonymi tam informacjami może być też dobrym sposobem na przygotowanie się do wizyty w restauracji, można bowiem dowiedzieć się na przykład tego, jakie są rodzaje włoskiego makaronu i na tej podstawie dobrze dobrać dla siebie danie. Lokal serwuje ich zaś wiele, z różnego rodzaju dodatkami, każdy zatem znajdzie coś dla siebie.
Warto też wiedzieć, że włoski makaron znacznie różni się od polskiego, zwłaszcza ze względu na stosowany inny rodzaj mąki oraz oliwę z oliwek zamiast oleju. Pozwala między innymi na idealne ugotowanie go al dente, czyli tak, jak to powinno w przypadku włoskich dań wyglądać, podczas gdy polskie wyroby nie są w stanie osiągnąć pożądanej konsystencji - są albo za twarde, albo za miękkie. Warto zatem udać się do restauracji i spróbować klasycznej pasty.
Firmy według kategorii
Atrakcje turystyczne i noclegi
Meble i ozdoby do Twojego wnętrza
Zakupy, kultura i rozrywka - baza punktów
Usługi remontowo-budowlane
Katalog produktów i usług dla każdego
Rejestr usług dla zdrowia i urody
Rejestr usług i urządzeń elektronicznych i AGD
Baza gastronomii i produktów spożywczych
Transport dla Ciebie i firmy
Opieka i zabawa - wykaz produktów dla dzieci
Usługi z zakresu mediów i badania rynku
Baza kursów i szkoleń
Hodowla i rolnictwo
Finanse i ubezpieczenia - wykaz
Rejestr sklepów z odzieżą i obuwiem
Baza organizacji i stowarzyszeń
Imprezy, śluby, okazje - baza produktów i usług
Obrót i zarządzanie nieruchomościami - katalog usług